
Bartek Kieżun
Autor i dziennikarz kulinarny
Czy „kuchnia włoska” to naprawdę jedno spójne pojęcie, czy może duże uproszczenie? A może to dzieło… Benita Mussoliniego? Bartek Kieżun, autor książek Italia do zjedzenia i Neapol łakomym okiem, zabierze nas w fascynującą podróż po regionalnych różnicach kulinarnej Italii.
🍕 Regionalne oblicza włoskiej kuchni – od Piemontu po Sycylię, czyli dlaczego nie ma jednej „włoskiej kuchni”.
📖 Historia i kulinarna tożsamość Włoch – jak polityka wpłynęła na postrzeganie włoskiej gastronomii.
🍙 Degustacja smażonych kulek ryżowych – porównamy smaki arancini z Sycylii i supplì z Rzymu.
✍ Spotkanie autorskie – po pokazie możliwość rozmowy z Bartkiem Kieżunem i zdobycia autografu.
Zapraszamy na kulinarną opowieść pełną smaków, historii i włoskich anegdot!