Bartek Kieżun
Autor i dziennikarz kulinarny
Biogram

📖 Autor i dziennikarz kulinarny – pisze o kuchni, kulturze i podróżach, publikując w Kukbuku, Twoim Stylu, Newsweeku, Tygodniku Powszechnym i Wysokich Obcasach.
📸 Fotograf i podróżnik – dokumentuje kulinarne tradycje różnych krajów, odkrywając ich autentyczne smaki.
👨‍🍳 Prowadzi warsztaty kulinarne i kolacje degustacyjne – gotuje, karmi i dzieli się swoją wiedzą.
🍷 Absolwent Krakowskiej Szkoły Sommelierów i Academia Barilla w Parmie – ekspert w dziedzinie win i włoskiej kuchni.
🏆 Laureat prestiżowych nagród – zdobywca Nagrody Magellana (dwukrotnie) oraz World Gourmand Cookbook Awards (aż siedem razy!).
🎓 Wykładowca – dzieli się swoją pasją na zajęciach w Centrum Interpretacji Zabytku oraz Collegium Civitas w Warszawie.

Jeśli lubisz smakować świat słowem i jedzeniem, Bartek Kieżun jest przewodnikiem, którego warto posłuchać! ✨🍝

Wczytywanie, proszę czekać