
Bank Żywności w Trójmieście
Czy wiesz, że odpowiednie przechowywanie produktów w lodówce może znacząco przedłużyć ich świeżość i zmniejszyć marnowanie żywności? Bank Żywności zaprasza na krótki warsztat, podczas którego dowiesz się, jak optymalnie zarządzać przestrzenią w lodówce i unikać wyrzucania jedzenia.
📌 Czego się nauczysz?
🥦 Gdzie układać warzywa, nabiał i mięso? – sekrety prawidłowego rozmieszczenia produktów.
🧊 Jakie produkty trzymać w lodówce, a które lepiej przechowywać inaczej?
⏳ Jak przedłużyć świeżość jedzenia i zmniejszyć jego marnowanie?
♻ Praktyczne wskazówki zero waste – wykorzystaj w pełni to, co masz w kuchni.
To proste zmiany, które pomogą Ci oszczędzać jedzenie, pieniądze i dbać o środowisko. Zapraszamy! 🥕✨